Om Avlsbloggen

Avlsbloggen er drevet av Maria Kjetså som tar en PhD i husdyravl- og genetikk på Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) i Ås. Hun har fra før av en mastergrad i husdyravl- og genetikk og er Sivilagronom i husdyrvitenskap.
Maria ble interessert i avl- og genetikk allerede som 12-åring da hun begynte så smått å bli interessert i kaninavl og lærte seg om fargegenetikk. Hun fikk seg en rasekanin og tok den med på utstilling og fikk kull på den. Sammen med et stort hjerte og interesse for dyr ble det studier i husdyrvitenskap på NMBU, med hovedvekt på avl- og genetikk.

«Avlsbloggen» skal være en side for saklig og vitenskapelig basert informasjon. Målet er å gi kunnskap om avl- og genetikk til alle som driver med avl på hobbybasis i Norge, eller som synes dette er interessant. Alle kjæle- og hobbydyr er inkludert selv om det nok blir mest fokus på de vanligste dyrene som hund og katt, så er det åpent for både tropefugl, høner, kaniner, ilder, marsvin, hamster, sauer, hester, kyr, og geiter osv.

Maria er veldig opptatt av at avl skal være på dyrenes premisser, med helse og gemytt i fokus.

Det vil være flere forfattere på innlegg fra Avlsbloggen og det vil også deles artikler andre har skrevet i inn- og utland på avlsbloggens facebookside: Facebook.com/avlsbloggen

Håper du finner siden interessant!

Vennlig hilsen,
Maria Kjetså
meg